Facebook

Strynø er også på Facebook,
hvor du kan følge dagligdagen,
se billeder og læse meget mere.

Følg os også på Facebook ikon
(Nyt vindue)

aegkogn2011b.jpg

Alarmberedskab

Ring 112
ved brand, sygdom eller ulykke
link til mere info

Hjem Flyt til Strynø Portrætter af nye strynboere
Portrætter af nye strynboere

Mellemgade 4

Drude og AsbjørnVelkommen til Drude og Asbjørn

Den 7. august flyttede Drude og Asbjørn til Strynø fuldtid. Drude og Asbjørn har haft huset på Mellemgade 4 som fritidshus gennem nogle år, men har solgt boligen i Næsby for at være fuldtidsøboer! De har to meget søde hunde, som Drude træner agility med. Drude er også god til alle mulige former for håndarbejde, og Asbjørn kan reparere alt fra biler til tagrender. Drude har orlov fra sit job som sygeplejerske, og Asbjørn har lige sagt sin tidligere graver-stilling op, så hvis man ikke allerede kender dem, er der gode muligheder for at støde på dem rundt omkring på øen det næste stykke tid. Vi er glade for, I har valgt at bosætte jer her fast, velkommen til!

(Tekst og foto: Marie Leth Meilvang)


Møllevejen 15

Lotte og IsabellaVelkommen til Lotte og Isabella.

Isabella og Lotte er kommet til Strynø fra Rudkøbing. Lotte er social-og sundhedshjælper, og hun havde nogle vagter på Strynø i sommers, hvor hun faldt for freden og roen på øen. Lotte arbejder i hjemmeplejen i Rudkøbing og afløser på Strynø, når der er behov for det. Isabella er 10 år og går på Magleby Friskole. Hun starter på Strynø Skole efter sommerferien. De er meget glade for at bo her, men mangler et sted at leje fra den 1. august. Så giv dem et tip, hvis I hører om noget! Velkommen til - og undskyld, det har taget så længe at få jer officielt præsenteret :-)

(Tekst og foto: Marie Leth Meilvang)


Ringgade 6

Sune og LissanneVelkommen til Sune, Lisanne, Eske og Pil

I starten af august flyttede Sune, Lisanne og deres søn Eske ind på Ringgade 6, hvor de lejer en del af Niels Erik og Bittens hus. Sune er uddannet bådebygger og arbejder på vikingeskibsmuseet i Roskilde. Lisanne er uddannet lærer, men har de sidste par år gået hjemme med Eske, og hun er nu på barsel med deres nye lille pige, Pil, som blev født i oktober. De er flyttet hertil fra Gilleleje, hvor de har boet i nogle år, og inden da boede de i København. De glæder sig til at lære øen endnu bedre at kende, og er indtil videre meget glade for at være flyttet hertil.

(Tekst og foto: Lene Rasmussen)


Fredensgade 11

SusanVelkommen til Susan J. Eriksen

Som ung kom jeg med mine forældre til Strynø, da de i 80´erne købe et sommerhus på øen.
Igennem tiden har jeg tilbragt mange af mine ferier her, da det er et sted jeg altid har holdt meget af.
I 2014 købte jeg et lille hus for at kunne ´bygge bro´mellem udlandet (hvor jeg har boet og arbejdet indtil efteråret 2019) og Danmark. Strynø har for mig altid betydet fred og ro i skønne naturlige omgivelser, et sted hvor jeg har haft tid til, bare at være.
Så efter 25 års i Basel og Bern (Schweiz) var Strynø for mig et naturligt valg at komme tilbage til, for at få ´tanket op´ og til at få nye ideer. Jeg vil dog med tiden også slå mine folder i Svendborg, da det er byen jeg kommer fra.
Susan J. Eriksen

(Foto: Lene Rasmussen)


Sandvejen 3

Søren, Rikke og SmillaVelkommen til Rikke Søren og Smilla.

Rikke Lalini Rasmussen er først uddannet pædagog og senere taget en kandidat i pædagogisk psykologi. Hun har arbejdet som pædagog og har i de sidste par år arbejdet som leder af en kombineret vuggestue og børnehave.
Søren Baltzer Rasmussen er uddannet lærer og har en diplomuddannelse i medier og teknologi og et diplommodul i ledelse. Han har arbejdet som lærer i Silkeborg, dernæst som konsulent for Børn og Unge i Silkeborg kommune og fra 2015 - 2018 som pædagogisk leder for 6. - 10. klasse på en skole i Silkeborg. Nu arbejder han som konsulent for en teknologivirksomhed i København og læser på sidste år af en kandidatuddannelse med fokus på læring og teknologi.

De har sammen Smilla på 8 år, som netop er startet i 2. klasse på Strynø skole. Smilla har gået til svømning i Silkeborg, som dog blev skrottet til fordel for gymnastik, som hun elsker. Smilla er både vild med udeliv (rulleskøjter, badning, cykelture osv.) og sidde indenfor og tegne og lytte til lydbøger.

Familiens fælles passion er sejlads og det var på en af disse ture, de opdagede Strynø. De har længe leget med tanken om at ville flytte ud på en af øerne i Danmark.  Sidste år efter en sejlads hjem fra Christiansø, lagde de til ved Strynø og blev forelsket i øen. De tog en fælles beslutning sammen med Sørens forældre om (Lene og Claus på Dommergaarden), at flytte til øen. Der var en skole, købmand, et rigt foreningsliv, masser af børn og kort transport til fastlandet. Desuden havde de også forelsket sig i huset og grunden på Sandvejen 3. Så derefter gik det hurtigt. Huset i Silkeborg blev sat i stand, sat til salg og voila! Nu bor de så på 5943 Strynø, Sandvejen nr. 3 - og det er de glade for!

(Tekst og foto: Lone Anesen)


Korsvejen 6

Mikael, Dorte og RonjaVelkommen til Ronja, Dorte og Mikael

Familien flyttede til Strynø fra Frederiksberg i maj og bor til leje i Gitte og Jays hus på Korsvejen. Mikael er oprindeligt fra Langeland, og nu vil familien gerne prøve ølivet. Ronja er 9 år og startede i 3. klasse på skolen inden sommerferien. Mikael arbejder med IT, og Dorte er folkeskolelærer. Familien har lejet huset frem til 1. november og leder efter en ny lejebolig. Velkommen til!

(Tekst og foto: Marie Leth Meilvang)


Stjernegade 9

Thomas og JannieVelkommen til Jannie, Thomas, Frede og Helga.

Familien flyttede hertil fra Svendborg; men Jannie er født på midt Fyn og Thomas på Langeland. I en mødre gruppe lærte de Nanna og Esben at kende og besøgte dem her på Strynø hos Kirsten. De havde længe kikket efter en bolig på landet og faldt så for livet på Strynø.
Jannie er uddannet fødselshjælper og Thomas er uddannet pædagog. Da huset, de bor til leje i er til salg, søger de efter en anden lejebolig her på øen.
Endnu en gang hjertelig velkommen til Strynø.

(Tekst og foto: Kjeld Tønder)


Dommergården, Dommervænget 6

Lene og ClausVelkommen til Lene Rasmussen & Claus Koch
Parret er flyttet til Strynø fra Fredericia, hvor Lene stadig arbejder 3 dage om ugen.
Lene er uddannet Socialpædagog og efteruddannet psykoterapeut. Lene arbejder som rusmiddelbehandler m. familier og unge som er ramt af afhængighed og har der ud over egen klinik i Fredericia. www.leras.dk
Claus er arbejdssøgende i alt muligt. Han er oprindeligt uddannet møbelhandler. Har derefter arbejdet 10 år på maskinfabrik, været på søfartsskole, 9 år som procesoperatør og de sidste 10 år som varmemester i et boligselskab.
De har begge sejlet meget i de danske farvande og har altid ønsket at slå sig ned på en små-ø. Strynø blev så den heldige.
Velkommen til Lene og Claus.

(Tekst og foto: Kjeld Tønder)


Kærvej 6

Lone og Peter

Velkommen til
Lone Moth, der er uddannet håndarbejdslærer og har arbejdet meget indenfor kunsthåndværk og været selvstændig indenfor faget. Lone bor sammen med Peter Beck, der er førtidspensionist, udannet teknisk tegner og har arbejdet som samme på bl.a. Taarup Maskinfabrik, Svendborg Museum og Odense Stadsarkiv. Af hobbyer er det primært musik, som han har spillet det meste af sit liv, skarpt forfulgt af lystfiskeri. Parret flyttede fra Tarup til Strynø for fredens skyld. De bo nu på Kærvej 6A og kan kontaktes på tlf.: 60703614 og Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

(Tekst og foto: Kjeld Tønder)


Kærlighedsstien 5

Monica

Velkommen til Monica.
Monica kommer fra både Argentina, København, Aarhus og Ry. For 1½ siden besøgte hun Strynø for første gang, da en ven overvejede at flytte til øen. En tid gik og i februar tænkte Monica, at der skulle ske noget og lejede Styrmandhuset. Hun ankom i regn og tåge, men faldt alligevel for øen og bor nu på Kærlighedsstien sammen med Lotus, hendes tibetanske hyrdehund.
Monica er uddannet socialpædagog og har arbejdet på bl.a. højskole. Hun elsker naturen og er hver dag ude flere timer, hvor hun cykler og går ture med Lotus. Ellers interesserer Monica sig for at lave snaps, hvor hun på øen har plukket flere urter til fremstillingen bl.a. valnød, perikon og porse. Hun interessere sig også for have og har medbragt flere stauder til øen. Hvis du har for mange stauder, modtager hun gerne.
(Tekst og foto: Lone Anesen)


Fredensgade 19

Velkommen til Inuk, Moritz og deres søn Felix på 9 år. 
Familien er flyttet hertil fra København, hvor de stadig har deres gang. For 3 1/2 år siden søgte Inuk, der er forfatter, til Strynø i forbindelse med research til en slægtsroman, der bl.a. omfatter historien om hendes aner, der er fra Strynø langt tilbage. Forskellige øboer tilbød hende skriverefugium, og det første, hun besøgte, var netop annekset på Fredensgade 19. Da arbejdet med romanen trak ud, kom også Felix og Moritz med til øen. De befandt sig alle godt her, og nu går Felix i 3. klasse på Strynø Skole. Inuk har netop afsluttet sin slægtsroman, og Moritz pendler til sit arbejde på SDU Odense, hvor han er lektor ved institut for kulturvidenskab.

(Tekst og foto: Lone Anesen)

Inuk Felix Moritz


Kærvej 13

Kirsten og Alberto Velkommen til Kirsten og Alberto

Både Kirsten og Alberto er uddannede læger og har arbejdet de mange sidste år i henholdsvis i Udenrigsministeriet og Verdens Banken, sidst i Tanzania.

De har haft fritidshus på Strynø siden -95; men er nu fastboende siden 1. februar i år. De ønsker begge at bidrage med deres kompetencer til livet på øen.

Endnu engang velkommen

(Tekst og foto Kjeld Tønder)Nørrevej 7

Stine Mads og Emil

Velkommen til Stine, Mads og Emil på 10 år, som er flyttet til Strynø. De har senest boet i Freiburg i Tyskland, hvor Stine har arbejdet på universitetet det sidste 1½ år. Nu er de ved at komme på plads på Nørrevej 7, hvor Mads er i gang med at sætte hele huset i stand. De kender øen da Stines mor bor i Tranekær, Mads´ familie bor i Marstal og de begge har besøgt øen som børn.
Mads er uddannet ved kunstakademiet i København og vil nu etablere et grafisk værksted, hvorfra han vil arbejde. Stine har læst litteraturvidenskab i København og har orlov fra en stilling som gymnasielærer, hvor hun underviser i dansk og tysk. Emil er startet i 4. klasse på Kassebølle Skole.
Snart bor der også en Stabyhoun hvalp, Hedda, på adressen.

(Tekst og foto Lone Anesen)


Velkommen til : Susanne Sommer og Claus Andersen
Sandvejen 2

Susanne er Ungdomsskoleinspektør i Faaborg-Midtfyn kommune. Er af jysk afstamning, men er nu tilvænnet fynbo.
Claus er uddannet typograf/pædagog og kommer til Strynø fra Horsens. Claus går på efterløn i efteråret.
Susanne har haft Sandvejen 2 gennem de sidste 8 år, og de sidste 3 år har Claus og Susanne gjort huset beboeligt.
Claus er blevet fastboende fra 1. december 2015, mens Susanne stadig har villa til salg syd for Odense, og derfor pendler en del.
(Tekst Kjeld Tønder)


Amina og Ingolv

Velkommen til : Amina og Ingolv.
Nørrevej 14

Amina og Ingolv er flyttet ind i ”Peder Jensens” på Nørrevej 14.
Amina (dansk/palæstinenser) og Ingolv (norsk/amerikansk) kommer fra nordvest, København. De er begejstrede for ejendommen, som de ønsker at sætte skånsomt i stand. De tager vare på de mange fine ting på ejendommen. Blandt andet er der en del fotos, som måske er interessante for andre øboer. Med tiden vil de etablere et bæredygtigt småbrug på stedet, hvor de kan være så selvforsynende som muligt.
Amina har tidligere arbejdet med børn og rejst en del i Palæstina som fredsvagt. Hun er netop startet på en produktionsgartneruddannelse i Odense.
Ingolv er billedkunstner og tager en smedeuddannelse i Svendborg.
(Tekst og foto Lone Anesen)Emilia Wojtek

Velkommen til : Emilia og Wojtek.
Korsvejen 7

På Korsvejen nr 7 er Emilia og Wojtek Zochowski samt deres to små piger, Zosia og Teresa flyttet ind. Familien kommer fra Polen og har boet både i Uppsala, København og på syd Langeland,- men de er nu kommet "hjem" til Strynø. Familien søgte efter et unikt og anderledes sted at bosætte sig og er på kort tid især blevet glade for Skattekisten til deres piger, pga den hyggelige og hjemmelige atmosfære.
I Polen studerede Wojtek medicin og Emilia blev færdig med sit studie i historie, og arbejder nu på Langeland Museum. Wojtek køre cykeltaxa i København i turist sæsonen. Da Zosia og Teresa blev født, startede familiens interesse for plante medicin, kosmetik og godt brød, uden unødvendige kemiske sammensætninger. I dag sælger de deres produkter, Honning crem, læbepomade, sæbe m m til bla Skovsgård på Langeland. På Strynø vil de fortsætte deres eksperimenter med bla havtorn og tang, og samtidig undersøge hvilke urter der er grobund for på øen.
Til foråret vil det være muligt at købe disse dejlige ting ved "stalddøren", men allerede nu sælger Wojtek sit brød på bestilling. Familiens tlf nr 25465819.
(Tekst og foto Anne-Marie Hansen)


Julie og Anton

Velkommen til : Julie Bengtsen, Anton og tre katte.
Styrmandshuset, Møllevejen 15

De er flyttet til Strynø den 1. december fra Ballerup. De var på besøg i efterårsferien og blev begejstrede for Strynø og bestemte sig at flytte fast herover. De er meget glade for den velkomst, de har fået, og Anton på ni år går på Strynø skole.
Julie er i sin tid oplært som kusk og har planer om at at starte hestevognskørsel på Strynø. Hun har altid følt sig tiltrukket af det landlige og dyr. Hun har blandt andet været dyrlægeassistent og har også beskæftiget sig med hundetræning. Julie går meget op i økologisk gårdbrug og sætter stor pris på den tryghed der er i landsbymiljøet.
(Tekst og foto Jens Vaupel)Marie, Else og Tue.

Velkommen til : Marie, Else og Tue
Skippergade 4

Velkommen til Marie, Else og Tue
Marie og Tue ønskede ”at komme på landet” og fandt den gamle skole ved kirken i den blå avis. Derfra fandt de ind på vores hjemmeside og besluttede at besøge Strynø.
De er flyttet hertil fra Vesterbro i København, hvor de havde boet sammen i ca. 1½ år. Marie er 30 år og Tue er 28 år og studerende. Else er 13 mdr. og går i Skattekisten.
Marie er i gang med sit speciale i sociologi, der er byplanlægning og forventer at være færdig inden jul. Derefter vil hun være jobsøgende her i området.
Tue har en bachelor i filosofi og læser på ITU, hvor han skal i gang med sit speciale inden for database teknologi. Tue er også handicaphjælper i København.
De har lejekontrakt i Skippergade indtil juni næste år.Velkommen til : Birgit Berggreen
Møllevejen 6a

Birgit, der kommer fra Hjørring, har gennem flere år fulgt med i livet på Strynø bl.a. på vores hjemmeside også for at se, om der blev et egnet hus til salg. Hun har i tidens løb nok arbejdet sammenlagt 15 år i små samfund rundt om i verden. Det liv overbeviste Birgit om, at hun ønskede at leve i et lille samfund som vores.
Tanken er at lave den store stue om til et galleri.

Da Birgit flyttede ind på Møllevejen 1. januar -14 sammen med sin lille hund, Maja, var det anden gang, hun besøgte øen. Første gang var i juli -13.

Velkommen til Strynø
du kan læse mere af Birgits historie ved at klikke her...Rineke og Joergen

Velkommen til : Rineke Brouwer, Jørgen Nielsen
og deres to døtre Maja (10) og Simone (16)
Kirkevej 1


Rineke kommer fra Holland, hun er underviser og forsker på universitetet i Odense, hvor hun mødte Jørgen, der arbejder indenfor kommunikation og markedsføring af universitetet.
Maja går i 4. klasse og Simone i gymnasiet.
De har alle før været på besøg på Strynø, og da de ønskede fritidshus (og måske kommende bopæl) og gerne på en ø i det sydfynske øhav, blev det Strynø, der løb af med sejren.

Endnu engang
Velkommen til.


Rie, Claus og børn

Velkommen til Familien Aagaard:
Rie og Claus og deres fire børn.
Ringgaden 2

Den nyfødte Johanne, der endnu ikke er blevet døbt.
Fireårige Valdemar, der går i børnehave og har flere venner der.
Tvillingerne på otte år, Asbjørn og Jeppe, der begge går i 2. klasse på Strynø skole.
Mor er Rie, der er uddannet jurist og har arbejdet som sådan i København, mens familien boede i Tommerup. Det blev dog for meget, så nu er Rie i gang med merit uddannelse til lærer med musik som hovedfag.
Far er Claus, der er uddannet pædagog; men mente hans interesse ligger mere i jobbet som handyman, derfor er han kommet ind i konceptet ”Mand og bil”, hvor han føler sig mere hjemme.
Familien har altid følt sig tiltrukket af livet på småøerne og har nu taget skridtet fuldt ud.
Vi ønsker dem velkommen, og håber de også vil føle sig hjemme her


annemarieogjaob_kthVelkommen til Anne Marie og Jacob
Ringgaden 6.

Anne Marie Hansen, pædagogmedhjælper fra Rudolf Steiner og er mor til Jacob Frank Hansen (33), desuden er der en yngre datter Cille, der ikke tager bopæl på Strynø endnu...
Jacob er friskolelære studerende på den Frie Læreskole. Anne Marie og Jacob er flyttet spontant hertil fra Øster Skerninge efter at have set en annonce i Den Blå Avis.
De føler sig allerede godt til rette i vores lille samfund. De er begge meget interesseret i Siberian Husky hunderacen, og har selv en han og to tæver. Alle tre er meget glade for mennesker og Strynø.
Anne Marie (tlf.: 50144160) og Jacob (tlf.: 24446567)

Jacob ser frem til at bade fra den nye havnemole, når det bliver sommer!
else-henningVelkommen til Else og Henning Madsen.
Søndrevej 22

e-mail adresse: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Elses farfar (skrædder) lod huset bygge år 1900, så Else har haft tilknytning til øen gennem hele livet. Hun er uddannet sygeplejerske og var leder i mange år af ældreplejen i Haarby kommune.

Henning var landmand i Mullerød, blev senere uddannet til lærer og fra 1981 ansat i Haarby. De overtog huset på Strynø, Søndrevej 22 som fritidshus i -91.

Sammen havde de landbruget i Mullerød til de solgte det i 2001,

De startede i 1996 sammen Haarby Efterskole, hvor Else blev ”skolemor” og Henning forstander.

De er altid kommet på Strynø, først på Skræddermarken, hvor de sammen med børnene boede primitivt uden strøm og vand. Senere i fritidshuset på Søndrevej

Da de i august 2011 flyttede fra tjenesteboligen på Haarby Efterskole, flyttede de ”Hjem” til Strynø.

Velkommen hjem


lone_torsten
Velkommen til Lone og Torsten og deres familie.
Mellemgade 3

Familien er Lone og Torsten, deres datter, Agnete, på 4 år, der går i børnehaven på Strynø, plejesønnen, Patrick, på 15 år, der går i Kassebølle Friskole i 8. klasse og to voksne børn, der er fløjet fra reden.

Familien kommer til Strynø efter 22 år i Snave/Dreslette på Fyn. De ønskede at opleve et lille samfund, hvor der er mange børn. Hvor børn og voksne kender hinanden og render ind og ud hos hinanden. Hvor der er liv på havnen, så der er nogen at dele oplevelser og erfaringer med.

Lone er lærer og forfatter. Hun underviser i efteruddannelseskurser for lærer.

Torsten har været selvstændig bådebygger med eget værksted og har blandt andet restaureret jollen Strynø Kalv. Nu er han plejefar for Patrick.

Sammen har familien sejlbåden, Jomfru Ane, på 30 fod, som Torsten har bygget og ejendommen på Mellemgade 3, som de er i fuld gang med at renovere. Mens renoveringen foregår, bor de i en af lejlighederne på Søndrevej 3. Tlf.: Lone: 61601756, Torsten: 22114756husmandsvejen3Dorte W Hansen, miljø-Ingeniør,
Morten Larsen, Off-Shore, kranfører, brandmand og meget andet på Thyra Øst og Sofia.
Husmandsvejen 3

Morten har siden 1998 boet i Ålborg, tidligere strynbo. Dorte kommer lige fra København, tidligere langelænder.

De er gamle bekendte, der mødte hinanden igen til en fest på Strynø. De er begge blevet træt af storbyen og vil se deres datter vokse op i fredelige omgivelser.
De bor nu Husmandsvej 3. 

Strynø © 2008 - Webudvikling og CMS Wied Webdesign