Facebook

Strynø er også på Facebook,
hvor du kan følge dagligdagen,
se billeder og læse meget mere.

Følg os også på Facebook ikon
(Nyt vindue)

helenedec13_pc.jpg

Alarmberedskab

Ring 112
ved brand, sygdom eller ulykke
link til mere info

Hjem Flyt til Strynø Historier fra Strynø
Pendlerhistorier

Rikke, institutionsleder i Svendborg:
Jeg pendler de fleste dage fra Strynø til Svendborg med 7.10 færgen. Jeg arbejder som institutionsleder og har min daglige gang i en integreret vuggestue og børnehave med de skønnes familier. Som leder er mine arbejdstider utrolig fleksible, og turen hjemad kan derfor variere tidsmæssigt om eftermiddagen. På 14.40 færgen møder jeg ofte de samme mennesker, som jeg talte med om morgenen, hvilket er utrolig hyggeligt.
Der er mange venner og bekendte, som ofte spørger, om ikke det er svært at være pendler til og fra en ø. Hvis jeg kunne vælge mellem en brofast ø og den daglige pendlertur med færgen ville jeg, til trods for tiden, uden tvivl vælge færgeturen. Jeg nyder hyggesnakken over morgenkaffen, at have mulighed for at arbejde en halv time hvis nødvendigt, at fejre fødselsdag med friskbagte kanelsnegle, julepynten i december måned med pebernødder i kræmmerhuse, jeg nyder synet af solopgang og nedgang ved afgang og ankomst til Strynø samt at ønske hinanden en god dag, inden jeg kører videre til Svendborg hver morgen.
Jeg nyder at være pendler.

Tue, IT-udvikler:

Jeg kører til Odense 3 dage om ugen. Afsted med færgen 05:55 og hjem med færgen 14:40. Jeg kan arbejde på færgen på min PC både ud og på overfarten hjem. Med en lille times aftenarbejde når jeg på den måde min arbejdsnorm på 7,5 time dagligt, samtidig med at jeg når hjem til familien i god tid. Selvom færgetiden ofte går med arbejde, nyder jeg i sommerhalvåret at sidde oppe på dækket med udsigt til det sydfynske øhav. Bedre kontorudsigt findes nok ikke mange steder. De resterende 2 dage om ugen arbejder jeg hjemme. Det giver mulighed for gode langsomme morgener for hele familien.

Stine, gymnasielærer, pendler til Odense:
Jeg arbejder som gymnasielærer i Odense, hvor jeg har en ugentlig hjemmearbejdsdag. Jeg har nogle søde skemalæggere på mit arbejde, som har sørget for at flette mine timer sådan sammen, at jeg ofte har tidligt fri. De fleste dage kan jeg derfor nå 14.40 færgen, men en til to dage om ugen er jeg enten med 16 færgen eller 17.25’eren. Jeg kan bedst lide at tage den tidlige færge klokken 5.55. Vi har boet på Strynø i lidt over tre år nu, og det er stadig ret fortryllende at cykle afsted, mens øen sover. Ofte er der stjerner og edderkoppespind eller harer og pindsvin på min vej. Mens vejret endnu er lunt, kan jeg nå en hurtig dukkert på havnen, inden færgen sejler. På færgen drikker vi kaffe og sludrer eller arbejder. Jeg er gift med Mads, som er efterskolelærer, og vi kører i hver vores retning, når vi skal på arbejde. Vi har derfor to biler stående på havnen i Rudkøbing. Mens jeg kører, lytter jeg som regel til podcast eller lydbøger. Jeg møder ind en hel time før undervisningen begynder, så jeg kan stille og roligt forberede det sidste, mens elever og kolleger drysser ind. På Strynø har vi to drenge, hvor den store selv cykler i skole på Kassebølle Friskole, og den lille går i øens institution Skattekisten.

Ann-Britt, kommunikationsansvarlig, pendler til Odense:
Jeg arbejder for et stort byggeprojekt i centrum af Odense. Min stilling er på 30 timer om ugen med en ugentlig hjemmearbejdsdag. Om morgenen tager jeg for det meste 7.10 færgen. Så har jeg parkeret bilen og sidder ved mit skrivebord i Odense kl. 8.30. Jeg nyder turen med de andre pendlere, hvor vi snakker om løst og fast og får sendt hinanden godt afsted på arbejde. Køreturen til Odense er også en dejlig, rolig start på dagen, fordi det går så nemt via Svendborgmotorvejen.
Hjemad går det ligeså nemt. Der er gratis parkering på Rudkøbing Havn, så der står bilen for det meste. De dage, hvor jeg henter børnene, tager jeg færgen 14.40 fra Rudkøbing. Når min mand henter børnene, tager jeg færgen kl. 16. Jeg har aftalt med min arbejdsgiver, at jeg kan bruge færgetiden hjemad som arbejdstid, hvis det er nødvendigt. Det fungerer rigtigt godt, fordi der er udmærket wifi på færgen og gode siddepladser.

Da vi flyttede til Strynø, gav en erfaren strynbo os det råd, at vi skulle betragte færgen som en udvidelse af vores dagligstue og det er et råd, vi har taget til os. Jeg tænker ikke på færgetiden som transport-tid, men som snakke- og hyggetid, hviletid eller arbejdstid. Færgen er et socialt rum, en nyheds-central og et fast, fælles holdepunkt for alle på Strynø. Sejlturen giver tid til at omstille sig fra hjemme til ude og omvendt; På vejen ud gør man sig stille og roligt klar til arbejdsdagens udfordringer. På vejen hjem mærker man skuldrene sænke sig og hoved og krop indstille sig på hjemmetid og hygge med børnene.

(Retur til historier fra Strynø)
(Retur til menuen)

 

Strynø © 2008 - Webudvikling og CMS Wied Webdesign