Færge

Sejlplan og takster (klik).
Pladsbestilling og betaling (klik).
25% rabat for voksne og børn
fra 1. februar til den 29/6 2018
og igen fra 13/8-31/12 2018.

faerge
Find Strynø på Googles kort

Facebook

Strynø er også på Facebook,
hvor du kan følge dagligdagen,
se billeder og læse meget mere.

Følg os også på Facebook ikon
(Nyt vindue)

smakke2.jpg

Alarmberedskab

Ring 112
ved brand, sygdom eller ulykke
link til mere info

Hjem
Velkommen til Strynø

Strynø ligger i det Sydfynske Øhav med færgeforbindelse til Langelands hovedstad, Rudkøbing. Strynø har både daginstitution, skole, købmand, kirke, erhverv og et hav af foreninger. Her bor vidt forskellige mennesker, som sammen udgør et aktivt fællesskab. Har du lyst til at vide mere om Strynø kan du surfe på vores hjemmeside, og er det slet ikke nok så tag en tur med MF Strynø. Det tager kun 29 minutter. Måske bliver du også hængende...?

Forsidens artikler: Seneste opdatering:
Strynø mødregruppe
Indvielse af det nye udeareal ved Strynø Skole
Der er noget i gære på Strynø…

*Tidligere artikler (arkiv)
24.01.2018  Denne side
11.02.2018  Referater
11.02.2018  Kalender
21.12.2017  Portrætter af nye strynboer


Strynø Mødregruppe
ole_samson_helga ole_samson_helga
Strynø har i løbet af sommeren og efteråret fået tre små, nye beboere. Ole, Samson og Helga mødes sammen med deres mødre i Strynø Mødregruppe, hvor der bliver snakket om søvn, bæreseler og sukkerbehov, og hvor mødrene drikker meget kaffe...
Mødregruppen mødes i løbet af foråret, og hvis andre strynboere har lyst til at invitere mødregruppen på kaffe og kage, så modtages invitationer gerne :-)
(Tekst og foto: Marie Meilvang Leth)
(Retur til oversigt)
 
Indvielse af det nye udeareal ved Strynø Skole

Da skolen i sin tid stod færdigrenoveret, blev det klart, at en renovering af udearealerne var mindst lige så tiltrængt. Med støtte fra RealDania, Lokale- og Anlægsfonden samt Foreningen Livstræet på Strynø blev det muligt, at etablere et helt nyt udeareal. Det væsentligste element er en multibane med opstregninger til diverse boldspil, petanquebane og bordtennisbord. Multibanen er omkranset af et trædæk i flere niveauer. Mellem skolebygningen og multibanen er der et plant asfaltområde til rulleskøjter, waveboards, cykler mv. Haven på den ene side og skolegården på den anden bindes sammen af en 250 m grussti,, som leder forbi den nyanlagte bålplads og nybyggede espalier. Der er plantet nye træer, og etableret et lille vandmiljø.

Dagen i dag blev det nye udeareal så endelig indviet, og dermed gjort tilgængeligt for strynboere og besøgende. Det var en meget festlig dag, med et overdådigt kagebord, gaver og gode taler. Finn sørgede for at gæsterne fik opfrisket en Totur til Vejle.

(Tekst: Rie Aagaard, foto: Arne Ramhøj)
(retur til oversigt)
 
Der er noget i gære på Strynø…

(Vi har fået lov at bringe følgende artikel fra Ø-postens septembernummer)

Der er en bevægelse i gang på Strynø. Inden for et halvt år er ikke mindre end fire børnefamilier kommet til øen. To har endog flere børn på vej. Vores veje hertil er meget forskelligartede og nogle temmelig krogede, men grunden til, at Strynø er gået os i blodet, er den samme: Det handler om liv -  liv fremfor arbejdsliv - men det handler især om børneliv.

Fælles for alle os voksne i de fire familier er beslutningen om, at livet er vigtigere end arbejdet. Arbejdet indretter man efter, at man bor på en ø. Man finder måder at organisere det på ved at arbejde nogle dage hjemmefra, være på nedsat tid eller arbejde som freelancer. Følelsen af at døgnet var for kort på den anden side af vandet, hvad enten det var i København eller Odense, har vi til fælles. Her på øen er tiden en anden. Der er ikke langt til købmanden, hvor der i øvrigt sjældent er mere end to i køen, ikke langt til børnehaven eller skolen og børnene kan fra en tidlig alder selv finde hen til deres legekammerater. Det giver os voksne luft i hverdagen. Luft til at nyde livet, til at deltage i lokalsamfundet eller til at forfølge gamle drømme.

Nyligt afdøde Tage Voss skrev i 1954 en bog med titlen ”Status paa skæret”. Den handler om livet på en småø i Danmark og om kontrasten til livet andre steder. Sin alder til trods er bogen på forunderlig vis stadig aktuel for os, som er på jagt efter et andet liv for os selv og vores børn i dag.

”I den store verden er der ingen plads til børn. Vore byer bygges og vore boliger indrettes som om befolkningen alene bestod af voxne.[…]Her og der kan maaske findes tre triste gynger og en sur sandkasse.[…] Ethvert initiativ ud over dette er paa forhaand hjemfalden til dom og rettergang via nidkære mødre og kasketklædt opsynsmand”,  skriver han. Ø-børnene derimod: ”De bygger huler og hytter, de rejser hjemmelavede telte, de laver reder i høje træer…”

Det lyder for godt til at være sandt, men det er lidt den samme stemning, man møder på Strynø, allerede fra man kommer her første gang. Aktivitet. Flokke af børn der suser rundt på cykler og løbehjul, som tager ned til havnen og bader og fisker krabber, som finder en ruin af en gammel lade og bygger et hemmeligt klubhus. Børn der med tryghed løber ind og ud hos hinanden og lige så gerne smører en fiskefrikadellemad i kammeratens køkken som i sit eget. Det er på mange måder som at træde ind i en bog af Astrid Lindgren.

Som øbo bliver man tit spurgt, om ikke færgen er en daglig ærgrelse. Og jo, den kan da godt være en hurdle, men den bremser også farten i hverdagslivet og i et børneperspektiv betyder den faktisk frihed. Den gør verden lille, overskuelig og tryg og det gør os forældre mindre ængstelige. Men tilstedeværelsen af andre børn at udforske denne verden med, spiller selvfølgelig en helt afgørende rolle. Var der for få børn, ville de måske føle sig spærret inde. Som det er på Strynø i dag, føles det dog snarere som, at færgen spærrer farerne ude og giver børnene et dejligt stort spillerum.

Skrevet af Stine Østengaard, med gode input fra Simon, Mads og Stine, Inuk og Moritz samt Marie og Tue, Strynø
(Foto: Lise Thilleman Sørensen, Sammenslutningen af danske småøer)
(retur til oversigt)

 

Strynø © 2008 - Webudvikling og CMS Wied Webdesign