lasse-agnete_204_tbn.jpg

Alarmberedskab

Ring 112
ved brand, sygdom eller ulykke
link til mere info

Hjem
Strynø kåret som Årets Ø 2022

I opløb med de to øvrige nominerede øer Femø og Fejø løber Strynø af med sejren som Årets Ø 2022.

Borgmester Tonni Hansen (SF) er begejstret: ”Det er så velfortjent, Strynø er en ø i særklasse med et fantastisk fællesskab. Jeg glæder mig meget på hele Langeland og især strynøboernes vegne. Der er ingen tvivl om at Strynø er et helt særligt skønt sted i Danmark.”.

Strynø er en mangfoldig ø med 200 beboere i alle aldersgrupper og med mange forskellige etniciteter. Når det kommer til øens fællesskab imponerede Strynø i særlig grad dommerkomiteen. De fremhæver selv, i deres udtalelse, at de er imponerede over Strynøs mange aktiviteter. Det gælder lige fra de film og litteraturklubber, det store fællesskab omkring skolen der samtidig fungerer som kulturhus og sidst men ikke mindst strynøboernes udsyn i verden, som afspejles i strynøboernes forskellige herkomst og mangfoldige kulturelle baggrunde. På Strynø har man også gjort en ekstra indsats for at huse flygtninge fra krigen i Ukraine. Flere af øens turistvirksomheder og private tilbød ferielejligheder og feriehuse som bolig for flygtningene. Alle disse initiativer skaber til sammen et helt særligt fællesskab, der er unikt for Strynø.

Fra Arbejdsgrupen for Årets Ø bestående af Lene Rasmussen, Eva Knudsen og Kirsten Havemann lyder det samstemmende:Vi er rigtig glade og stolte over at blive kåret til Årets Ø 2022. Det store forberende arbejde har båret frugt. Strynø er en ø, hvor vi tager skeen i egen hånd. Vi får ofte tingene til at ske ved eget initiativ og her har fællesskaberne stor betydning. I den forbindelse er samarbejdet med kommunen et af de mange fællesskaber, der er vigtige og sikre at vi blandt andet har skole og god service.

Strynø Bbeboerforeningen påpeger, at aktive fællesskaber er en forudsætning for en levende ø. Endnu et succesfuldt eksempel på dette ses i arbejdsgruppen bag ansøgningen om at blive Årets Ø. En arbejdsgruppe, der fortjener stor ros for initiativet og engagementet i relation til indstilling, nominering og nu den endelige kåring. Det kan både de og resten af Strynø være stolte af.

Kåringsfest på Strynø

Kåringen af Årets Ø 2022 skal fejres. Derfor holdes der den 7. maj en kåringsfest for strynøboerne på Strynø, hvor fællesskabet kan blive ekstra fejret. Her vil partnerskabet bag Årets Ø officielt fejre og overrække prisen og et økonomisk bidrag på 50.000 kr., der kan gavne fællesskabet og de mange aktiviteter på Strynø.

Om partnerskabet Årets Ø

Temaet for Årets Ø 2022 er i år ”Fællesskab som drivkraft for lokal ø-udvikling”. Med prisen for Årets Ø ønsker partnerskabet bag Årets Ø at sætte fokus på lokalsamfundene på de danske øer, så både beboere, gæster og andre interessenter får lyst til at gøre en ekstra indsats for øerne. Prisen blev uddelt første gang i 2020. Hovedprisen er 50.000 kr., mens 2. og 3. pladsen modtager 25.000 kroner. Alle danske øer uden fast broforbindelse har haft mulighed for at ansøge om at vinde titlen som Årets Ø. Læs mere om Årets Ø og komitéen her.

For yderligere information

Medlem af arbejdsgruppen Strynø for Årets Ø Kirsten Haveman, tlf. 28 34 88 10

Borgmester Tonni Hansen, tlf. 24 69 12 90

(Retur til oversigt)

 

Strynø © 2008 - Webudvikling og CMS Wied Webdesign