Facebook

Strynø er også på Facebook,
hvor du kan følge dagligdagen,
se billeder og læse meget mere.

Følg os også på Facebook ikon
(Nyt vindue)

badelivmaj2012tbn.jpg

Alarmberedskab

Ring 112
ved brand, sygdom eller ulykke
link til mere info

Hjem Aktivitetskalender Detaljer - Foredrag på Mejeriet: Kvantecomputeren

Email Udskriv

Aktivitetskalender

Arrangementoplysninger 

Arrangement:
Foredrag på Mejeriet: Kvantecomputeren
Dato:
21.02.2017 19.00 - 21.00
Hvor:
Spisestedet Mejeriet -
Kategori:
Foredrag

Beskrivelse

Kære alle

Så er det tid til foredrag nummer 2 i dette forårssemester

Tirsdag den 21. februar 2017 kl. 19.00-21.00


Kvantecomputeren

Foredrag ved professor i kvantefysik Klaus Mølmer, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Hvis du tror at kvantecomputere kun er fremtidsdrømme og tankespind, så duk op til dette foredrag. Efter en intro til kvantefysikkens verden, vil du høre om en ny ”kvanterevolution” som udvikler teknologier der bygger på de mest paradoksale kvantefænomener.

Atomernes og molekylernes mikroskopiske verden er styret af kvantefysikken som er meget forskellig fra beskrivelsen af fysikfænomener i vores dagligdag: atomare partikler er tilsyneladende flere steder på én gang, og målinger på dem giver altid tilfældige resultater.

Kvantefysikken revolutionerede fysikken og rystede mange fysikere i deres verdensbillede i starten af det 20. århundrede, men dens forudsigelser er afprøvet med stor præcision i alle områder af fysikkens og kemiens verden.

I foredraget vil du få en introduktion til kvantefysikken og herefter vil du høre om en ny ”kvanterevolution” som åbner perspektiver for teknologier som virker netop i kraft af atomers og molekylers kvantefysiske opførsel. EU har netop tildelt 1 mia. euro til udvikling af kvanteteknologier og i Danmark er ingeniører og fysikere – i et nystartet industrielt initiativ til 80 mio. kr. – allerede i fuld gang med at udvikle og markedsføre teknologier der bygger på de mest paradoksale kvantefænomener.

Der foregår især en intens forskning i kvantecomputere som bruger atomare kvantetilstande til at regne på mange tal på samme tid. I foredraget vil du høre hvordan de virker og hvad de kan bruges til. Fx sælger det canadiske firma D-Wave allerede kvantecomputere der kan løse specielle opgaver og Google, IBM og det kinesiske it-firma Alibaba er i skarp konkurrence om udviklingen af endnu kraftigere kvantecomputere.

Du kan for øvrigt selv prøve at styre atomers kvantefysiske bevægelse hvis du downloader det gratis spil 'Quantum Moves' til smartphones og tablets på App Store eller Google Play. I foredraget vil vi se hvordan de mange mio. spillere af 'Quantum Move' hjælper forskerne ved Aarhus Universitet med udviklingen af deres kvantecomputer.

Som sædvanlig er der mulighed for at spise før foredraget denne gang serverer vi :

Dansk bøf med bløde løg, kartofler med div. tilbehør .     80 kr.

Vi serverer maden fra kl. 18.00    husk at bestille mad ved  Kirsten  3095 9277  eller Torben 2042 9277

Gentagelse fra efteråret 2016

Se programmet for Strynø Gl. Mejeris streaming af foredrag fra Aarhus Universitet: Klik her (åbner i nyt faneblad)

Sted

Hvor?:
Spisestedet Mejeriet   -   Hjemmeside

Strynø © 2008 - Webudvikling og CMS Wied Webdesign