Facebook

Strynø er også på Facebook,
hvor du kan følge dagligdagen,
se billeder og læse meget mere.

Følg os også på Facebook ikon
(Nyt vindue)

damhuset.jpg

Alarmberedskab

Ring 112
ved brand, sygdom eller ulykke
link til mere info

Hjem
Velkommen til Strynø

Strynø ligger i det Sydfynske Øhav med færgeforbindelse til Langelands hovedstad, Rudkøbing. Strynø har både daginstitution, skole, købmand, kirke, erhverv og et hav af foreninger. Her bor vidt forskellige mennesker, som sammen udgør et aktivt fællesskab. Har du lyst til at vide mere om Strynø kan du surfe på vores hjemmeside, og er det slet ikke nok så tag en tur med MF Strynø. Det tager kun 29 minutter. Måske bliver du også hængende...?

  • Folderen om Strynø kan læses (downloades) her (åbner i nyt faneblad)
  • Har du et godt foto? af et aktivt Strynø-liv, som i smal form/udsnit (forholdet 4,5:1) egner sig til vores skiftende banner herover, så skriv til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. , og få mere at vide.
Forsidens artikler: Seneste opdatering:

Tre generationer flyttet til Strynø
Vikinger træffer vikinger på Strynø
Frøerne på Strynø

*Tidligere artikler (arkiv)

24.01.2020 Overnatning
10.02.2020 Kalender
02.01.2020 Boligmarked
Tre generationer flyttet til Strynø
Ugebladet Hjemmet har givet Strynøs hjemmeside lov til at bringe artiklen: Tre generationer blev øboere.
Klik her, og læs artiklen.... (åbner i nyt faneblad)

(Foto: Heidi Lundsgaard, Hjemmet)
(Retur til oversigt)


 
Vikinger træffer vikinger på Strynø
Tirsdag den 16. juli 2019 afholdte Vikinggruppen Stryn det aller første vikingtræf på Strynø. Det er kun 3 måneder efter at foreningen blev stiftet. Vi havde annonceret rundt omkring i det Fynske land med presse meddelelser og plakater og der var rigtig mange der fandt vejen til færgen, så mange at to afgange måtte afvise interesserede.
Viking
Dagen før ankom 16 vikinger fra fastlandet og satte sine telte op på Øhavets Smakkecenter.
Viking
På selve dagen, godt over middagstid, lagde museumsskibet Labydragen til ved sydkajen. Den smukke kopi af vikingeskibet fra Ladby sejler på togt i det sydfynske øhav. Besætningen bestod af 20 friske søfolk og så havde de følge af en slæbebåd som have to mand ombord. De ankom for årer men havde brug for hjælp til at krydse farvandet fra Rudkøbing til Strynø. De var trætte efter en hård tur mandag og vinden var svær at gennemskue. Sejlet kom derfor slet ikke op tirsdag.
Viking

Græsplænen foran shelteret på Smakkecenteret gav plads til 6 flotte telte, to af dem var håndsyet i ren uld.

Dagen igennem kunne publikum følge forskellige aktiviteter som feks pil og bue mageri, plantefarvning, forarbejdning af uld, Rune-ridsing, nålebinding, brikvævning og væv på en autentisk model af en opstad væv, hvor der fulgte en detaljeret forklaring, så folk kunne få et indtryk af håndværkets betydning.

Viking
En pandekage med brændenælder og suppe ved bålet var vældig populært. Det hele var farverigt, smukt og stemningsfuldt. Hele gruppen af vikinger og søfolk spiste til aften en menu inspireret af de oplysninger man har om vikingernes kost.
En aperitif af fladbrød med rygeost, en god røget skinke med sennep, flæskesteg marineret med øl og mjød og som tilbehør en spidskål salat med skyr og krydderurter. Desserten bestod af skyr med honning, bær og hasselnødder.
Viking

Vi takker besøgende, beboerforeningen, Smakkecenteret, Brugsen, Mettes most, Vibeke Sybrandt, XL og Turistkontoret i Rudkøbing.

Det var det hele værd og vi håber at vores lille forening kan vokse, og at begivenheden kan have inspireret nogen til at blive nysgerrig og måske få lyst til at deltage i foreningens aktiviteter hele året. Vi fordyber os i håndværk, skaber-glæden er stor og der er masser af inspiration at hente hos alle de dygtige vikinger rundt omkring i landet, som virkelig forstår at formidle Skandinaviens historie i perioden fra år 790-1050 på små og store markeder. Temaet vikingetid er utrolig populært over hele verden.

Meld dig gerne ind i foreningen, enten som aktiv eller støttemedlem for 100,00 kr pr år.
Henvendelse på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

Man spørger ikke et barn om man leger viking, man er viking!

Tekst: Thirild Nørgaard, foto Strynø Vikinggruppe
(Retur til oversigt)


 
Frøerne på Strynø
Frøer
I disse dage er hvert vandhul og hver dam på Strynø fyldt med grønne frøer, der kvækker dagen (og natten!) lang. Den grønne frø er almindelig i det sydfynske øhav og på små, isolerede danske øer som Årø og Romsø. Den grønne frø spiser alt, hvad der bevæger sig, som den kan sluge, blandt andet også andre frøer.

FrøerBørnene på Strynø elsker at fange frøer. Tit sker det inde i byen, men overfor Trylleskoven, ude ved Karl og Eva, er der også et godt sted, hvor man kan komme helt ned til vandet, så de mindste børn også kan nå dem. Hernede bor også klokkefrøen, som er mindre udbredt. Der er i alt kun otte til ni bestande på ca. 2000 dyr i Danmark. Klokkefrøens karakteristiske kvækken lyder som gøgens kukken, eller som når man blæser i en tom flaske. Endnu er den ikke hørt på Sydøen i år, men vi håber snart den kommer...

Ligesom andre padder er den grønne frø og klokkefrøen fredet, og børnene er gode til at holde dem meget forsigtigt og sætte dem ud igen.
(Tekst og foto: Marie Leth Meilvang)
(Retur til oversigt)


 

Strynø © 2008 - Webudvikling og CMS Wied Webdesign